Príbeh

Vynikajúca regionálna kuchyňa pod záštitou špičkového šéfkuchára a jedinečné priestory v barokovom zámku s parkom len pár minút od Bratislavy.

Naša reštaurácia GRUNDIOS je v úrodnom kraji Burgenlandu, kde domáce farmy, malé gazdovstvá a rodinné vinárstva fungujú už desiatky rokov. Jedinečnú polohu využil predovšetkým náš kuchár, ktorý si poctivo prezrel okolie a povyberal tých najlepších dodávateľov pre našu kuchyňu. Preto budete môcť na jedálnom lístku nájsť špeciality regiónu a lokálnych gazdovstiev.

Hlavným partnerom našich farmárov je príroda, ktorá má svoje hodinky a my musíme len akceptovať fakt, že tá najlepšia špargľa nedozreje v marci či marhule v apríli. O to vyššia je však výsledná kvalita sezónnych, čerstvých surovín. A o tú nám predovšetkým ide. Mäso z mangalice a uhorského stepného dobytku, bylinky, ovocie či zelenina z tunajších 13 regiónov – ponúkajú fantastické chute a vône, ktorým sa jednoducho nedá odolať.

 

Nenechajte si ujsť príjemný zážitok spojenia kvalitného jedla a vína a na chvíľu si oddýchnite v nádhernom prostredí zámockej reštaurácie GRUNDIOS v rakúskom Kittsee, pár minút autom z Bratislavy.

Burgenland je známy nielen vďaka najvyššiemu počtu slnečných dní v roku, ale predovšetkým kvôli vínu. Jedinečné prírodné podmienky a dlhoročné skúsenosti miestnych vinárov stoja za výnimočnou kvalitou burgenlandských vín, ktoré sú známe všade na svete.

Šéfkuchár Tomáš Levý je uznávaným kuchárom v Čechách aj na Slovensku. Bol pri otvorení známej pražskej reštaurácie La Degustation Bohême Bourgeoise, ktorá sa pýši michelinskou hviezdou. Ako šéfkuchár pracoval aj v Café Fara na Morave a na Slovensku v reštaurácii Sissi v hoteli Lomnica.